Nieuws

215 badmintonpartijen op het derde Utrechtse Heuvelrugtoernooi

Thye Matulessya van BC Westervoort met een sprongsmash tijdens de herendubbel 6

Zondag 30 mei werd het 3e Utrechtse Heuvelrug Open Badminton Toernooi gespeeld in Sporthal Steinheim.

Rob van der Voorn van Badminton Vereniging Almere en Lieke van Agt van Badminton Club Culemborg gingen er met de hoofdprijs in de hoogste klasse van het enkelspel vandoor. Rob versloeg Mike Osnabrugge, die op zijn beurt talent Alex Vlaar in de halve finale had uitgeschakeld. Lieke won van jeugdtalent Natalya van der Laan. Beide speelsters hadden elk in zware halve finales afgerekend met respectievelijk Hilleen Smeets en Simone Hermsen.
Almere speelster Michele Veerman won maar liefst twee hoofdprijzen in de hoogste klasse, in het gemengd dubbel met Rick Blok en in het damesdubbel met Shanice van Stenus. In het spectaculaire herendubbel won de Nederlands/Maleisische combinatie Maruli van Haastert/Ming Yap.

In categorie 8 won de als eerste geplaatste Paul Magis het herenenkel. Het damensenkel was een prooi voor de sterk spelende José Bos. In de dubbelspelen gin Duinwijck speler Kris Dekker met twee prijzen aan de haal, met Nick Veerman in het herendubbel en met Kimberlin Veenstra de mix. Danielle Salawan Bessie won ook twee prijzen, zowel in het damesenkel onder 15 als in het damesdubbel categorie 8, tegen en met Maite Mutsaers.
Tegelijkertijd werden ook diverse jeugdonderdelen gespeeld in categorie onder 15, onder 13 en onder 11. Winnaars waren Sven Karsenbarg, Olivier Mozer, Damian Veerman, Timo van Galen, Yvette Faas, Britt Verkerk, Arnanda Besemboen, Judith van Cruchten, Sanne Stormbroek, Koen Odijk en Ruben Wijnands.

Ook de spelers van de organiserende vereniging BC Doorn lieten zich zien. Daan van Klink won samen met Justin Booij het herendubbel onder 13, en Daan werd in deze klasse tweede in de single. Martijn Pollmann en René Sondervan wonnen het zilver in het herendubbel in categorie 8. Doorn spelers Justin Booij, René Sondervan, Leon van Kempen, Klaas van Impelen, Tijs van Klink en Joost van Klink bereikten in verschillende onderdelen de halve finales.
Het toernooi werd goed bezocht, de hele dag zat Sporthal Steinheim stampvol met badmintonliefhebbers en geïnteresseerde dorpsgenoten die smulden van aantrekkelijk badminton. In bijna 12 uur werden 215 partijen in 467 games gespeeld door 177 spelers. Dankzij de soepele organisatie van Badminton Club Doorn verliep het toernooi naar tevredenheid. Ook volgend jaar is BC Doorn voornemens het Utrechtse Heuvelrug Open te organiseren, en wel op 29 mei 2011.

Klik hier voor alle winnaars, en hier voor de wedstrijden en hier voor de foto’s.