Nieuws

Doorn 1 doet goede zaken

In de derde klasse moest ons eerste team het opnemen tegen Olympia SV 1. Dit team staat net onder Doorn 1 in de poule (op de 6e plaats). Het werd dus een belangrijke wedstrijd en alleen al daarom waren de rek- en strekoefeningen voorafgaande aan de partij volledig op zijn plaats.

Muurtje duwen en bankje drukken behoren tot de standaard rekoefeningen. Zelfs als je niet speelt!

Als eerste gingen de mannen van start. Anton en Frank zaten goed in de partij. Er werd veel druk op de tegenstander gezet, die met harde smashes probeerde door de verdediging van onze mannen te komen. Dat lukte echter niet altijd en daardoor werd het een spannende wedstrijd, die door Doorn in 2 sets werd gewonnen: 21-19 en 21-17.

De vrouwen, Margriet en Roos, konden daarop niet achterblijven. Zij hadden het een stukje makkelijker en konden ook in 2 sets hun partij winnend afronden met 21-9 en 21-15.

De mannensingle van Frank leverde dan het eerste punt op voor de tegenstander. In een bloedstollende wedstrijd over 3 sets ging de tegenstander met 19-21 in de derde set winnend van het veld af. De shuttle net niet genoeg achter in het veld krijgen in deze set maakte uiteindelijk het verschil.

"Wat Frank kan, dat kan ik ook", moet Anton gedacht hebben.  En hij bleek gelijk te krijgen. Ook hier een zeer spannende partij waarbij Anton nog een flinke achterstand ongedaan maakte, maar helaas toch met 19-21 in de derde set van het veld moest.

De singlelende dames deden het wat dat betreft beter. Roos had het niet al te moeilijk in haar single. Ze won in 2 sets: 21-14 en 21-9. Vooral de scorende crossbal bracht veel punten naar Doornse kant.

Margriet had het een stuk lastiger. De eerste set ging verloren met 18-21. De tweede dreigde verloren te gaan, maar met een uiterste krachtsinspanning kon de set met 23-21 binnengesleept worden. Het aanwezig publiek was dolenthousiast, maar Margriet liet zich ontvallen: "Ik weet niet of ik hier wel blij mee moet zijn." Er werd naarstig naar zuurstof en andere energieopleverende middelen gezocht... en gevonden! In de derde set ging het heel lang gelijk op, totdat Margriet een gaatje van 4 punten kon slaan. Daarna ging het servicewerk van beide dames een grote rol spelen, want van beide kanten werd op de service van de tegenstander meteen gescoord. De punten werden dus om en om verdeeld en zo kon Margriet de derde set en het punt binnenhalen. Stand 4-2 met nog 2 mixpartijen voor de boeg.

Margriet en Anton gingen voor de snelle 'kill' door met 21-14 en 21-11 nog een punt voor Doorn te pakken. Roos en Frank moesten er even inkomen want de eerste set ging met 9-21 verloren. Maar toen waren ze dan ook wakker. Met 21-17 en een spannende 21-19 in de derde set werd het zesde punt gescoord. Hiermee maakte Doorn 1 een klein sprongetje in de poule naar de derde plaats, maar de andere teams moeten nog spelen.

Let vooral ook op de actieve houding van Anton! Zo sta je klaar als je partner serveert!