Nieuws

Dubbel dubbelsucces voor BC Doorn in Amersfoort

De seniorenkampioenschappen in de regio centrum in Amersfoort zijn uitgelopen op een dubbel dubbelsucces voor BC Doorn.
Sanne Stormbroek en Sharon Loopeker gingen in het vrouwendubbel (categorie 8) met de overwinning aan de haal. Joost van Klink deed met zijn maatje Philip Oei (BC Amersfoort) hetzelfde in het herendubbel (categorie 6).

Het was spannend in de poule van Sharon en Sanne, waarin ook Lia Vrauwdeunt met partner Maria van Alfen uitkwam. De partij waarin deze koppels elkaar ontmoetten, liep uit op een overwinning voor de latere winnaars. In twee games moesten Lia en Maria zich gewonnen geven.

Tegen de volgende opponenten hadden Sharon en Sanne het beduidend zwaarder. Sterker nog, ze verloren uiteindelijk nipt. Met het laatste punt maakte het koppel Simone Bergink (BC Velp) en Manon Flentge (Apollo) 21-19 in de derde set.

Opladen

De Doornse dames wisten zich voor hun laatste wedstrijd weer op te laden en wonnen die in twee sets. Doordat Bergink en Flentge ook één partij verloren hadden, hadden ze evenveel wedstrijdpunten. Dat Sharon en Sanne uiteindelijk twee games verloren hadden en hun rivales drie gaf de doorslag. Lia en Maria eindigen als derden in de poule.

Overmacht

Aan het herendubbel (categorie 6) namen twintig koppels deel. Van vier koppels in poule A waren Joost en Philip met overmacht de sterksten. Ze wonnen alle drie de partijen en hoefden slechts één verliesgame te incasseren. En dat zou in de vervolgpartijen zo blijven. In de halve finale versloeg het Doorns-Amersfoortse koppel in twee games (21-12; 21-14) Joris van Engelen en Patrick Hoogendoorn van het Apeldoornse WSV. De finale tegen Kunan Kanade en Jurjen van Pelt (Iduna) leverde vergelijkbare cijfers op: 21-12; 21-16.

Nestor

Behalve Joost, Lia, Sharon en Sanne namen nog meer leden van BC Doorn deel aan het kampioenschap. Ook Frank van der Wiel, Karel, Maura en Stefan stonden in Amersfoort op de baan. En langs de lijn stond de nestor van de Doornse afvaardiging: Henk, die alles goedkeurend in ogenschouw nam.

Een overzicht van alle winnaars vind je op Badminton Nederland.

« Terug

» Nieuws archief