Clubkampioenschappen 2009

Op 15 maart 2009 werden van 10:00 tot 16:00  in Sporthal Steinheim de jaarlijkse clubkampioenschappen van BC Doorn gespeeld, in diverse sterktecategorieën. Veel onderdelen werden in poulevorm gespeeld, waardoor sommige spelers wel 9 wedstrijden op één dag voor de kiezen kregen.

Bij de hoogste volwassenen klasse, categorie A, werd Peter van Beek clubkampioen door nipt in 3 games René Sondervan te verslaan. René pakte echter samen met zwager Martijn Pollmann verrassend de titel in het herendubbel door dezelfde Peter van Beek met Frank Koudijs te verslaan.

Roos Termorshuizen clubkampioen bij de DamesIn de volwassenencategorie B bleek dat de jeugd bij BC Doorn sterk in opkomst is. Jeroen Salomons behaalde knap de finale, maar wist tegen routinier Roos Termorshuizen onvoldoende in te brengen. Roos werd daarmee de hoogst eindigende dame van het toernooi. In de dubbel won gooide het meest ervaren dubbel, Andries de Loor en Henk Kraanen hoge ogen door het in de finale het jeugdige koppel Jurre Smits en Robert Bosch heel moeilijk te maken, de jongeren trokken echter aan het langste eind en werden in deze categorie clubkampioen.

In de volwassenencategorie C werd een enkelspel gespeeld in een poule met 4 dames. Marion Vonk won de poule door in de laatste wedstrijd Heleen Vogels te verslaan, die tweede werd. Francien Vogels werd derde. Nieuw lid Twanny Pot gaf goed tegenstand en werd vierde in de poule.

Beeld uit de finale Jeugd A, Daan tegen JustinBij de jeugd werd in ook in drie sterkteklassen gespeeld. Bij de oudste jeugd wonnen de 11-jarigen Daan van Klink en Justin Booij alle titels, ten koste van oudere tegenstanders. Daan won het enkelspel in drie games van trainingsmaatje Justin, na in de halve finale met veel moeite van Wytske Deutekom gewonnen te hebben. Justin en Daan wonnen samen de finale van het dubbel van Victor Bosch en Jeroen Aalbertsen.

Winnaars Jeugd Dubbel B

In categorie B ging Anick Petersen met twee prijzen naar huis. Zij won in het enkelspel de finale van Eva Verweij, die haar poulewedstrijden knap had gewonnen. In het dubbelspel won ze samen met Maryse Beishuizen de poule, na veel lange dubbelpartijen.

Winnaars Jeugd Dubbel CIn de categorie C jeugd, won Annemijn van Klink in de enkelspelfinale van Lucas Pot, die nog kort lid is van Badmintonclub Doorn, maar beloftevol tegenstand bood. Lucas en Lorenzo Pot moesten in de finale in drie games hun meerdere erkennen in Annemijn van Klink en Ruben van Laar.

Na de clubkampioenschappen was er voor de jeugd een frietmaaltijd, werd een goede Algemene Leden Vergadering gehouden, en na de prijsuitreiking -waarbij er voor alle jeugd een vaantje was, voor de winnaars een beker of medaille, en de prestigieuze, klassieke BC Doorn wisselschaal werd  uitgereikt aan eerste man en vrouw in het enkelspel- was er een gezellig warm buffet, prima verzorgd door de Gulle Griet. Al met al een geslaagde dag, die het toch al goede Doornse badminton-clubgevoel verder heeft versterkt.

Klik hier voor de wedstrijden en de winnaars van de clubkampioenschappen.