Foto's Competitieweek 2 2009-2010

Dat dit seizoen in de verschillende competities acht teams van BC Doorn uitkomen, stemt verenigingsvoorzitter en jeugdtrainer Joost van Klink tot vreugde. "Zeker jonge spelers hebben veel baat bij de competitie. Ik zie dat degenen die vorig jaar al voor ons uitkwamen een duidelijke ontwikkeling hebben doorgemaakt. Tactisch spelen ze beter. Waar ze eerst al blij waren als ze de shuttle terug konden slaan, wordt nu slim geplaatst."

Volgens Van Klink gaan zijn jonge pupillen door de competitie serieuzer trainen. "Het motiveert ze om de zwakke plekken in hun spel weg te werken. Want daar kan de tegenstander op scoren."
Dat zondag twee van de vier jeugdteams verloren, doet volgens de jeugdtrainer weinig af aan zijn betoog. "Een wedstrijd winnen is leuk. Maar wat belangrijker is dat iemand er plezier in heeft om beter te worden. Dat heb ik vandaag weer bij veel jeugdleden gezien."
Alleen het tweede jeugdteam van Doorn won zondag (van DVS Utrecht), het vierde speelde gelijk.
 
Volwassenteams
Het derde volwassenteam (Heren 3) van Doorn boekte een overwinning: 6-2 tegen Zeist. Dat was ook de einduitslag van de wedstrijd ervoor tegen Smashing uit Wijchen. Het team staat met deze resultaten in dit prille seizoen aan kop van de competitie. Ook het vierde won zondag: 5-3 tegen Leerdam.
 
De twee hoogste volwassenteams van BC Doorn speelden donderdag thuis. Beide werden vorig jaar eerste in hun competitie en zijn dus gepromoveerd. In de Hoofdklasse ondervindt het eerste team tot nog toe meer tegenstand dan het gewend was. Na een eerder 4-4 gelijkspel in de uitwedstrijd tegen Kromme Rijnstreek, liep Doorn donderdag op tegen het eerste verlies van het seizoen: 3-5. Het bezoekende Bavero 96 uit het Gelderse Oldebroek was net iets sterker. Zeven van de acht partijen bestonden uit drie games. In vier daarvan trok het Oldebroekse team aan het langste eind, dat ook de enige partij van twee games op zijn conto schreef.
 
Net als Heren 3 is ook het tweede Doornse team leider in zijn competitie. Donderdag versloeg het team van Leon van Kempen, Klaas van Impelen, Nico Valkenburg en René Sala met 6-2 OSM uit Maarssen. De Doornaars wonnen elk hun singlepartij en twee van de vier dubbels.

« Terug